„SĂ IUBEASCĂ FRUMUSEȚEA.” O SELECȚIE A SCRISORILOR LUI DEZSŐ MALONYAY CĂTRE ZSIGMOND JUSTH - TŐTŐS, DOROTTYA ( NYELV- ÉS IRODALOMTUDOMÁNYI KÖZLEMÉNYEK , 2026)
Author's coordinates: Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Hungarológia Doktori Iskola, Kolozsvár Email: dorottya.totos@gmail.com În perioada petrecută la Paris, unul dintre mentorii lui Dezső Malonyay a fost scriitorul Zsigmond Justh, prietenul și colegul său. Selecția din corespondența lor, dintre 1893 și 1894dezvăluie importanța acestei experiențe socioculturale, ghidate atât în realizarea romanului decadent al lui Malonyay intitulat Az utolsó (Ultimul), cât și, dezvoltarea carierei literare și profesionale al autorului. Cuvinte-cheie: corespondență, Paris, sfârșitul secolului 19., decadență, Dezső Malonyay,Zsigmond Justh. Text Complet - PDF (Magyar)