O LUME MITOLOGICĂ APARTE - TVERDOTA , GYÖRGY ( NYELV- ÉS IRODALOMTUDOMÁNYI KÖZLEMÉNYEK , 2026)
Studiul pornește de la prezentarea unui nou volum de acte de conferință, referitoare la opera autoarei Minka Czóbel (1855–1947) și a mai multor autoare maghiare din secolele 19–20, și abordează, din mai multe puncte de vedere, problema recunoașterii profesionale și a integrării sociale a femeilorca autoare (în domeniul literaturii, al artelor vizuale, al teatrului). Studiul subliniază pericolul unei viziuni omogenizante privind operele și dreptul acestor persoane la identitate, precum și schimbarea foarte lentă a atitudinii societății față de ideea și practica creației independente.