REPERE PENTRU O ISTORIE CULTURALĂ A GENULUI EPISTOLAR - ALEXANDRU, OFRIM ( NYELV- ÉS IRODALOMTUDOMÁNYI KÖZLEMÉNYEK , 2026)
Author's coordinates: Bukaresti Tudományegyetem/ Universitatea din București, București/Bukarest, str. Edgar Quinet 5 Email: alexandru.ofrim@litere.unibuc.ro Scopul acestui articol este acela de a prezenta succint etapele evoluției istorice a scrisorii, dinAntichitate până în zilele noastre. Genul epistolar este un tip de scriere care depinde de contextele istorice: gradul de alfabetizare, tipul relațiilor sociale, existența unor rețele de comunicare poștală, etc. Cuvinte-cheie: scrieri domestice, practici ale scrisului, scrisori, alfabetizare, istorie culturală. Text Complet - PDF (Magyar)