FRIGYES KARINTHY: DANA IDE - BÜKY, LÁSZLÓ ( NYELV- ÉS IRODALOMTUDOMÁNYI KÖZLEMÉNYEK , 2026)
Caricatura literară a lui Frigyes Karinthy, Dana Ide, utilizează caracteristici formale pentru a crea un text poetic despre danaidele Greciei antice, care se bazează exclusiv pe aspecte structurale ale textualității. Mărcile lingvistice ale caracteristicilor textuale sunt vizibile în selecția lexicală, în sintaxă și în utilizarea mijloacelor stilistice și retorice (aliterație, repetiție, aluzie, paralelism, utilizarea simbolurilor matematice). Textul se remarcă nu doar ca o sursă de umor, ci deopotrivă ca o critică de stil.