CUVINTE ŞI SENSURI: BUCURIA UIMIRII ÎN NAGY MAGYAR TÁJSZÓTÁR (MARELE DICȚIONAR AL REGIONALISMELOR MAGHIARE) - SZÖLLŐSSY, ÉVA ( NYELV- ÉS IRODALOMTUDOMÁNYI KÖZLEMÉNYEK , 2026)
Autorul își propune o prezentare mai amplă a lucrării de mare anvergură Nagy magyar tájszótár (Marele dicționar al regionalismelor maghiare), referindu-se la mai multe posibilități de valorificare a materialului, articolele incluse în dicționar prezentând, într-un mod aparte, modul tradițional de viață țărănesc dispărut prin lexicul referitor la agricultură, nutriție, medicină populară, ori la diversitatea superstițiilor, a credințelor etc. Autorul tratează regionalismele din trei puncte de vedere diferite, ilustrându-și criteriile cu exemple din dicționar, concluzionând că materialul lingvistic prezintă o abordare complexă a vorbitorului de limbă maghiară.